DEMİRSAÇ OKUYOR” KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMA PROJESİ

OKUMAK DEVADIR, ANLAMAK ŞİFA.

OKUMADAN GEÇEN BİR GÜN YİTİRİLMİŞ BİR GÜNDÜR.

Bilgisayarda oyun oynayarak, televizyon seyrederek büyüyen çocuklarımız gittikçe okuma isteklerini yitirmekte ve okumanın sağladığı kazanımlardan mahrum kalmaktadırlar. Karakter gelişimi, bilgiyi ve araştırmayı seven insanların yetiştirilmesi ile mümkün olur.

Çocuklarımızın, kendilerini okuyarak yetiştirmeleri gerekir. Yanlış ile doğruyu ayırabilen kişilerin sayısının artması için, kişiye çocukluktan itibaren kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir. Kitap okuma alışkanlığı olan çocukların eğitim süreçleri de çok daha verimli geçmektedir. Bu da anne-babaların işlerini kolaylaştırmaktadır. Kitap okumayan nesillerin fikir üretme kabiliyetleri körelmektedir ve bu kişiler başarılı bir iletişim kuramamaktadırlar.


Okumak, insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların başında eğitimsizlik gelmektedir. Geri kalmış toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanı, çoğunlukla yararsız işlerde harcamaktadırlar. Kendisini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Kitap okumanın sınav hazırlığına da katkısı vardır. Kitap okuyan ve okuduklarını çok iyi değerlendirebilen öğrenciler, diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olmaktadırlar. Bilimsel olarak da ispatlanmıştır ki, kitap okumanın zihni gelişmeye katkısı aslında anne karnında başlamaktadır. Kendisine kitap okunan çocukların dil gelişimi, daha sağlıklı olmaktadır. Kitap okuyan çocukların düşünceleri, diğer çocuklara göre çok daha zengin olur. Kitap okuyan çocukların iletişim kapasiteleri artmaktadır. Okuma, çocuğun kelime hazinesini de arttırmaktadır.

Okumaya motive olmuş her birey için şu faydalar sağlanmış olacaktır:

- Okuyan insanın beyni, sürekli aktiftir.

- Öğrencilerimizin öğrenme yetenekleri artacaktır.

- Anlamlandırma becerisi artacaktır.

- Öğrencilerimizin kendilerini ifade etme gücü artacaktır.

- Geleceğimiz, özgüven sahibi insanlardan oluşacaktır.

- Öğrencilerimizin kelime hazineleri artacaktır.

- Daha güçlü ve başarılı bireylerden oluşan bir topluma sahip olacağız.

- Öğrencilerimizin telaffuzları güzelleşecektir.

- Dünyaya ve olaylara bakış açıları genişleyecektir.

Öğrencilerimiz, buna benzer daha birçok alanda fayda temin etmiş olacaklardır. Sonuç olarak, projeye katılan herkes daha donanımlı, daha faydalı, daha özverili, daha çok düşünen ve üreten bireyler olarak topluma daha faydalı hale gelecektir.

15-10-202415-10-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi